“Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Med Johan Liedberg.

  10641062 906073509422243 4273689021730375098 nEfter att ha åkt Öppet Spår fem gånger och konstant legat på tider mellan åtta och nio timmar så förstog jag att det måste ske en förändring i träningen för att jag skulle uppnå ett bättre resultat. Einstein sa “Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Jag förstog själv att förändringen var att antingen träna mer på riktig snö, något det är ganska ont om här i Skåne, eller träna smartare. För att träna smartare tog jag kontakt med Aktivitus för att få träningsprogram och veta hur hårt jag skulle träna. Jag var på tester i mitten av November hos Emma och efter att ha berättat vilka mål jag hade och hur mycket jag hade tid att träna gav hon mig träningsprogram och jag påbörjade träningen. Det ingick en del stakintervaller i stak-maskin, och rullskidåkning, men även cykel och allmän styrketräning. Det var väldigt kul att ha ett program att följa och att få prata med Emma om hur träningen gick. Veckan innan Öppet Spår var jag på semester i Sälen, då tränade jag på snö och fick ihop sju mil, känslan var härlig och jag kände mig stark. Inför start spände jag bågen och siktade på en tid runt sex timmar, det höll väldigt bra under första halvan av loppet, andra halvan var jag lite tröttare men lyckades ändå komma in på en tid av sex timmar och 41 minuter, oerhört stolt och glad över min prestation. Jag tror att träningen med Aktivitus inte bara gav mig en fysisk plattform utan även en känsla av hur hårt jag kan gå och hur mycket jag klarar av. Nu har cykelträningen inför Vätternrundan påbörjats och med så bra resultat i bagaget tar jag hjälp av Emma och Aktivitus igen. //Johan Liedberg