MARCUS SUNDBERG

Eftersom programmet är så individuellt och om man har en så lyhörd coach som jag hade, så tycker jag att alla kan köra Aktivitus Iform.

Aktivitus utvärderar alltid våra program och denna gång fick Marcus Sundberg svara på våra frågor om Iform.

4,5 månader har gått sedan du avslutade din iFormresa. Vad är dina spontana reflektioner kring din tid när du körde iForm?

Att det funkade så bra som det gjorde, vilket jag inte trodde innan jag startade. Sen att jag också kunde fortsätta med min “egna” cykelträning samtidigt var ju grymt bra. Mycket handlade om att coach Gusten gjorde justeringar i intaget då jag dippade rejält i energi.

Vad har varit den största utmaningen efter att du avslutat iForm?

Faktiskt knappt några utmaningar alls. Möjligen att jag kände en viss tomhet efteråt eftersom jag gillar rejäla utmaningar (vilket Iform var) och att perioden var över.

Hur har du hanterat kosten efter iForm? Vilka strategier har du tagit med dig från iForms kostupplägg?

Ganska enkelt, jag har fortsatt äta samma mat som under perioden. Jag väger dock inte maten. Anledningen är att jag har under många år haft problem med magen, men med denna typ av kost så har både mage och tarmar blivit helt återställda. Hade även små utslag på huden som också försvann i och med den nya kosthållningen. Att jag också har kunnat fortsatt träna den stora mängd utan att vara skadad eller inflammerad beror garanterat på den högoktaniga kosten.

Hur har styrketräning/konditionsträningen gått efter iForm? Hur fortsatte du din resa?

Styrketräningen har jag fortsatt med. Jag har ju blivit stark! Så kul! Men powerwalken har jag slutat med. Jag tyckte verkligen inte om det, varken före, under eller efter. Jag har däremot kopplat på en cykelcoach från Aktivitus (Oliver) som har snickrat ihop ett schema med fyra cykelpass samt tre styrkepass i gymmet per vecka. Det är ambitiöst program för en glad 54-årig motionär, men samtidigt roligt att kunna ändra en medelålders kropp på ett så påtagligt sätt.

Vilka aspekter från iFormupplägget saknar du i din nuvarande vardag?

Möjligen min rippade mage, haha! Allvarligt talat saknar jag inget. Jag har tagit med mig delar som jag vet att jag mår bra av, vilket är nästan allt från Iformupplägget.

För vem lämpar sig bäst Aktivitus iForm tycker du?

Eftersom programmet är så individuellt och om man har en så lyhörd coach som jag hade, så tycker jag att alla kan köra Iform. Det handlar bara om att lyssna på sin kropp, prata hur man känner för sin coach och göra sitt bästa, även om det kan vara tungt ibland. Resultatet är ju värt allt. Jag är en pigg, stark och tränad 54-åring som mår bra av både kosten och träningen. Fler borde pröva!

Marcus Sundberg, TROLLHÄTTAN