Friskvårdsbidrag


Aktivitus IFORM är godkänt som friskvård enligt Skatteverket men hör med din arbetsgivare vad de är villiga att bidra med.

Maxtaket som Skatteverket gett arbetsgivarna att spendera är 5000kr/år/anställd så upp till halva kostnaden för Aktivitus IFORM kan du få bidrag till av din arbetsgivare.

A-Ö-listan som fanns tidigare är borttagen och det är mycket upp till arbestgivaren att besluta vad som är en godkänd aktivitet eller inte. Så är du osäker vad du får lov att göra, hör med din arbetsgivare innan du bokar in.

 

Vanliga frågor och svar om friskvårdsbidrag

Du behöver ta reda på din budget och om din arbetsgivare har specifika önskemål utöver de som skatteverket presenterar. Vissa arbetsgivare använder portaler för att förbeställa dina tjänster, då lägger du en order innan du kommer till oss och sedan tar med din bekräftelse och visar upp på plats i samband med att din tjänst levereras. Vissa arbetsgivare vill att du lämnar in kvitto efter att du betalat på plats och då gäller det att du tar reda på vad som är godkänt av din arbetsgivare innan du kommer till oss.

När du bestämt dig så besöker du vår bokningssida. Där finns alla tillgängliga tider på respektive ort för uppstartstest.

Fråga din arbetsgivare hur du kan nyttja din friskvårdspeng och vilken summa som gäller. Vi finns på en rad olika friskvårdsportaler såsom Benify och ePassi och dessa beskrivs lite mer detaljerat längre ner på sidan. Är det kvitto som behövs för att lämna in hos din arbetsgivare så får du det under eller efter ditt besök och där specificerar vi personnummer, moms och tjänst.

Lägg en order på Benifyportalen på den tjänst du önskar boka. När du lagt din order så får du ett ordernummer. När du kommer till oss så får du visa upp ditt ordernummer och ditt ordervärde som referens för din betalning. Din order är giltig 12 månader från inköpsdatum.

ePassi kan du antingen välja ett av våra snabbval och sedan boka in motsvarande tjänst på vår hemsida. Du kan även själv välja vilken summa du vill spendera hos oss redan i din ePassi-app/hemsida. Du kan närsomhelst lägga din order, både före bokning och på plats hos oss. Sedan kommer ePassi säga att din order bara är giltig i 2 veckor men det stämmer inte utan du kan i lugn och ro invänta din bokade tid för ordern är giltig i 12 månader från orderdatum. När du kommer på plats visar du upp ditt kvitto som referens för din betalning.

Lägg en order på Wellnetportalen på den tjänst du önskar boka. När du lagt din order så får du ett ordernummer. När du kommer till oss så får du visa upp ditt ordernummer och ditt ordervärde som referens för din betalning. Din order är giltig 12 månader från inköpsdatum.

Har du en portal att handla igenom så är det enkelt. Lägg bara en order på det du vill och boka sedan i lugn och ro in din tjänst inom 12 månader. Behöver du kvitto till arbetsgivaren så ring in eller maila till oss så ser vi till att du kan förbetala önskad tjänst via faktura och du får ett kvitto på detta till din arbetsgivare. Sedan kan du i lugn och ro boka in din tjänst på andra sidan året.

 

Vi svarar på dina frågor om friskvårdsbidrag idag!