The Story

I ett iordningställt sovrum i den privata lägenheten i Kålltorp, Göteborg välkomnade Mattias och Sara 2004 den första kunden. Idén föddes när de två elitaktiva mountainbikecyklisterna hjälpte personalen hos en sponsor att komma igång och träna. Samtidigt åkte Mattias och Sara till Tyskland för att få hjälp att med medicinsk precision mäta fysiken och styra upp träningen med OS som mål.

Detta sammantaget födde en vision om att hjälpa motionären att utefter individuella förutsättningar skapa det optimala träningsprogrammet. 2006 flyttade Aktivitus till tennisanläggningen GLTK för att 2014 flytta vidare till Kviberg där vi finns idag. I december 2014 öppnade också Aktivitus sin andra testklinik, denna gång på Råsundavägen i Solna som idag ligger i Frösundavik. I januari 2019 öppnade vi vår tredje klinik, denna gång i Västra Hamnen i Malmö. 2021 öppnade vi en fjärde klinik, denna gång i Linköping.

Idag jobbar Aktivitus med träningsoptimering för motions- och tävlingsidrottare men även med omfattande friskvårdsprojekt på företag över hela landet.