Olle Bengtström

Kontakt

Om

Testledare & Cykelcoach

Olle har en fil.kand. i Idrott- och friskvårdspedagogik med inriktning idrottspsykologi. Han har ett genuint idrottsintresse och tävlade själv på elitnivå under 90-talet, både inom alpin skidåkning och MTB. Inom MTB XCO har han bland annat en 2:a plats i Svenska Cupen, ett SM brons, och en fjärdeplats på NM bland sina meriter.

Olle har också stor erfarenhet av coachning, bland annat som mental coach för svenska landslaget i MTB, samt som individuell mental coach och rådgivare för flera internationellt renommerade idrottare från västsverige. Han har också haft anställning som coach inom näringslivet.

Dom senaste 20 åren har Olle tillsammans med sin fru drivit en yogaskola med inriktning på Ashtangayoga och meditation där han undervisat såväl nybörjare som avancerade utövare och andra yogalärare; både på grupp- och individnivå, på företag och även i internationella sammanhang. Han har under de här åren ytterligare fördjupat sina kunskaper i rörelseträning, anatomi och biomekanik liksom i hur man kan använda sig av filosofin och metoderna inom yoga och meditation både för hälsa och ökat välmående, men också som effektiva komplement till annan träning, både praktiskt och mentalt.

Olle har ett brett perspektiv på träning och hälsa och utövar gärna en rad olika former av träning för att behålla balans och glädje i vardagen.